Pull up bar oefeningen

Pull up bar

Een gezond lichaam is een gezonde geest. Een pull-up bar kan je hierbij helpen. Door middel van deze pull-up bar kun je verschillende oefeningen doen en werken aan een gezond lichaam. Is het tijd voor verandering en wil je werken aan een gezonde lifestyle? Dan kun je door middel van een pull-up bar al een heel eind komen. Wat kun je er precies mee trainen en welke oefeningen zijn geschikt? Hoe kan ik starten als beginner en leer ik deze oefeningen? Ook voor gevorderden zijn er genoeg oefeningen om te doen. We bespreken het verder in dit artikel.

Wat is een pull-up bar?

Eigenlijk zegt de naam het zelf al. Een pull-up bar is een stang voor pull-ups. Je kunt jezelf aan de stang omhoogtrekken om zo verschillende spiergroepen te trainen. Je hebt vaak een pull-up bar in de fitness staan, maar deze kun je ook aanschaffen voor thuis. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar. Je hebt ze om aan de deur te hangen, maar ook om aan de muur te bevestigen. Een pull-up bar is geschikt voor het trainen van verschillende spiergroepen. We bespreken hieronder verder wat je precies kunt trainen met een pull-up bar.

Wat train je met een pull-up bar?

Een pull-up bar is geschikt voor verschillende spiergroepen. Dit is ook afhankelijk van wat voor soort oefening je doet. Bij pull-ups train je over het algemeen je rugspieren, schouders en triceps. Wil je andere spiergroepen pakken zoals je borst, biceps en buikspieren, dan dien je hiervoor ander soort oefeningen te doen. We bespreken de verschillende oefeningen hieronder.

Verschillende pull-up bar oefeningen

Er zijn vele soorten oefeningen die je kunt doen met een pull-up bar thuis of in de fitness.

Pull-up

Bij een pull-up of optrekken genoemd, heb je jouw handen in een bovengreep, dit is met de duimen naar elkaar toe. Probeer jezelf nu omhoog te trekken en met je hoofd boven de stang uit te komen. Je kunt wat spelen met de breedte waarin je jouw handen plaatst en traint hier over het algemeen jouw rugspieren, schouders en triceps.

Leg raises

Bij een leg raise hang je aan de stang en trek je jouw knieën omhoog. Je kunt dit om te beginnen met kromme benen doen. Zorg ervoor dat je een 90 graden hoek hebt tussen jouw onder- en bovenbeen. Als je het zwaarder wilt maken, dan kun je jouw benen volledig strekken en probeer je met je tenen de stang aan te raken.

Muscle-up (Gevorderden)

Deze term komt vaker voor bij gevorderden en CrossFit. In plaats van dat je alleen met je hoofd boven de stang uit komt, kom je nu met je gehele lichaam boven de stang uit en kun je als het ware op de stang steunen.

Chin up

Bij een chin up of optrekken genoemd, heb je jouw handen in een ondergreep, dit is met de pinken naar elkaar toe. Probeer jezelf nu omhoog te trekken en met je hoofd boven de stang uit te komen. Je kunt wat spelen met de breedte waarin je jouw handen plaatst en traint hier over het algemeen jouw rugspieren, schouders, maar ook jouw borstspieren en biceps.

Een gezond lichaam is een gezonde geest

Sporten kun je gebruiken om zowel fysiek als mentaal gezond te blijven. Het is een uitlaat klep voor stress en je voelt je er beter en sterker door. Door de verschillende pull-up bar oefeningen thuis of in de fitness te doen creëer je zowel fysieke als mentale gezondheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.